flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома громадян! «Про ліквідацію та утворення місцевих загальних судів»

04 січня 2018, 12:34

Указом Президента України № 450/2017 «Про ліквідацію та утворення місцевих загальних судів» постановлено ліквідувати Києво-Святошинський районний суд Київської області та утворити Києво-Святошинський окружний суд у Києво-Святошинському районі Київської області з місцем знаходження у м. Києві.

Наразі роз’яснюємо, що відповідно до ч. 6 ст. 147 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у разі ліквідації суду, що здійснює правосуддя на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці (відповідних адміністративно-територіальних одиниць), та утворення нового суду, який забезпечує здійснення правосуддя на цій території, суд, що ліквідується, припиняє здійснення правосуддя з дня опублікування в газеті «Голос України» повідомлення голови новоутвореного суду про початок роботи новоутвореного суду.

Пунктом 3 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про судоустрій і статус суддів» передбачено, що районні, міжрайонні, районні у містах, міські, міськрайонні, суди продовжують здійснювати свої повноваження до утворення та початку діяльності місцевого окружного суду, юрисдикція якого розповсюджується на відповідну територію.

З огляду на наведене Києво-Святошинський районний суд Київської області продовжує здійснювати свої повноваження до утворення та початку діяльності Києво-Святошинського окружного суду, про що буде проінформовано додатково на офіційному сайті.