flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Києво-Святошинський районний суд Київської області провів «День відкритих дверей»

04 червня 2018, 13:58

Києво-Святошинський районний суд Київської області провів «День відкритих дверей»

31 травня 2018 року, Києво-Святошинський районний суд Київської області відкрив свої двері для учнів 10-А класу  Софіївсько-Борщагівського НВК «Спеціалізована  ЗОШ І-ІІІ ступенів – загальноосвітня ЗОШ І-ІІІ ст.».

Головна мета зустрічі — підвищення загального рівня правової культури молоді, формування у майбутніх правників поваги до суду, пропагування доступності суду для громадян та забезпечення прозорості й відкритості діяльності установи.

Зустрічали гостей голова Києво-Святошинського районного суду Київської області Дубас Т.В. помічник голови суду Дідур Максим Олександрович та в.о. керівника апарату суду Остролуцька Юлія Миколаївна, котрі провели для школярів невеличку екскурсію, під час якої діти оглянули робочі кабінети, зали судових засідань, відвідали канцелярії суду, де дізналися про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду та порядок роботи з ними в програмі Д-3; завітали і до архіву та побачили як зберігаються справи; ознайомилися з інформаційними стендами; довідались про організацію роботи суду, порядком розгляду судових справ, фіксування судового процесу, роботою та обов’язками працівників апарату суду і правилами поведінки в суді, специфікою роботи в суді.

Також у доступній для дітей формі було роз’яснено порядок надання та отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам’ятати під час перебування в суді, які існують негативні наслідки порушення правил поведінки в суді, дізналися про роботу апарату суду, про їх  посадові обов’язки.

Присутнім була продемонстрована також програма відеоконференцзв'язку проведення судових засідань. 

Школярі оглянули зали судових засідань, з’ясували, які саме місця в залі судових засідань займають судді, прокурори, свідки, учасники судового процесу, секретар судових засідань, представники, захисники, а також підозрюваний чи обвинувачений.

Крім того, школярі побачили конвойне приміщення, в якому утримуються  підозрювані чи обвинувачені.

Присутнім було наголошено про відповідальне ставлення до обрання майбутнього місця роботи.